Ze werkt hard, maar ze vraagt zich af voor wie ze dat nu eigenlijk doet. ‘Ik weet dat ik dit doe om het anderen naar de zin te maken. En ik weet ook dat dit komt omdat ik me niet goed genoeg voel zoals ik ben’ zegt ze tegen me.
Afgelopen vrijdag hebben we een mooie hypnosesessie gehad. ‘Het gevoel van niet goed genoeg zijn, voel ik letterlijk in mijn hart.’ vertelt ze.
We zijn door middel van regressie terug gegaan naar het allereerste moment dat ze dit gevoel ervaarde. Dit bleek te zijn toen ze, te vroeg geboren in de couveuse lag en ze moest vechten voor haar leven. Haar vader had de hoop al opgegeven. Op dat moment is de imprint ontstaan. Dit kon ze niet bewust weten, maar haar onbewuste heeft dit opgeslagen. En dit gevoel wordt in haar huidige leven nog steeds in bepaalde situaties getriggerd.
Tijdens de regressie hebben we dit opgeschoond en kon ze na de sessie dat oude gevoel van pijn in haar hart niet meer ophalen.
Hypnose is voor veel mensen nog hocus pocus. Toch zijn we vaker in hypnose dan we denken. Denk maar eens hoe je helemaal in een Netflix serie verzonken kan zijn en de tijd vergeet. Of als je tijdens een autorit een gedeelte niet meer kan herinneren, terwijl je tijdens dat gedeelte wel onbewust gestopt bent voor een stoplicht. Zo is dat ook tijdens een sessie bij een hypnosecoach; je kan alles nog gewoon navertellen en je houdt altijd zelf de controle.
Hypnose is een methode waarbij je gebruik maakt van een diepe ontspanning en verandering van het bewustzijn. Bij deze aanpak kom je in een bewustzijnstoestand waarin contact gemaakt wordt met het onbewuste. Dat is de plek waar herinneringen, emoties en ervaringen liggen opgeslagen. Dat is dan ook de plek waar je snel en effectief iets aan kan pakken. Hierbij kun je denken aan klachten die te maken hebben met burn-out, stress, angsten, onzekerheid, verwerken van (jeugd)trauma’s, rouw en verlies.