Workshops in de klas

Bij Het Sporttheater kun je niet alleen sporten. Iedere maand is er een lifestyle workshop waar je – als je lid bent van het Sporttheater – gratis naartoe kunt gaan om mentaal vitaal te blijven. Ook is er de mogelijkheid om een persoonlijk traject te starten. Heb jij problemen met slapen? Heb je vragen over voeding? Of twijfel je over je loopbaan? Laat je inspireren.

Meer dan sporten

Sporten is gezond, maar als lid van Het Sporttheater wil je misschien meer. Of je nu op zoek bent naar een grote of kleine verandering in je leven. Ons coach team kan je daarbij helpen. Nét even dat duwtje in de rug dat je nodig hebt. Die extra motivatie om door te pakken.

Zo helpt Sandra je met een voedingsschema, Laura met je slaappatroon en Michel met je stress- of spanningsklachten. Benieuwd wat onze coaches doen en waar ze jou bij kunnen helpen?

Dit kun je verwachten:
  • Intakegesprek
  • Trainingen afgestemd op jouw behoeften en doelen
  • Afwisselende workouts
  • Een berg motivatie
  • Altijd persoonlijke aandacht
Onze openingstijden

Leer etiketten lezen

Je hebt besloten je leefstijl een duw in de gezonde richting te geven. Je bent al aan het sporten begonnen. Je gaat een half uurtje eerder naar bed om voldoende slaapuren te halen. Je bent al minder gaan snoepen. Het gaat dus echt de goede richting op. De volgende stap qua voeding zou kunnen zijn dat je gezonder wilt gaan eten. Meer groentes en fruit is wel een voor de hand liggende keuze. Vervolgens krijg je de tip de etiketten in de supermarkt te lezen om je te helpen kiezen. Met goede bedoelingen pak je het eerste de beste potje uit het schap, werpt een blik op het etiket maar dan heb je werkelijk geen idee waar je moet beginnen.

E-nummers? Nutriscore? Die hele lijst met ingredienten?

Zoë is student aan de opleiding ‘vakexpert voeding en voorlichting’ en gaat je uitleggen wat het etiket je kan vertellen, waar de fabrikanten je de waarheid moeten vertellen en waar ze een beetje speelruimte hebben om de waarheid iets mooier te maken dan de werkelijkheid.

Na deze workshop kun jij beter beslissen wat voor jou de beste keuze van dat moment is.

Maandag 26 februari 2024 19.30u
Aanmelden

Stress, use it or lose it

Stress ontstaat door tijdsdruk, tegenslag of teleurstelling. Leer hoe je hier mee omgaat zonder in je emoties te schieten. Je ontvangt verschillende tools om stress de baas te blijven.

Maandag 15 april 2024 19.30u
Aanmelden

Doorbreek jouw vastzittende patronen

Wil je afvallen, maar blijft het een jojo-effect? Of wil je een relatie maar je trekt telkens de verkeerde personen aan? Of hoe graag je ook van die verslaving af wil, het lukt gewoon niet! Of merk je dat je telkens, bij het minste of geringste, in dezelfde emotie schiet? Zomaar wat voorbeelden van vastgeroeste patronen waar je niet zo makkelijk uitkomt. Hoe kan je zorgen dat je dit doorbreekt en het gewenste gedrag ook blijvend maakt? Daar wil ik jullie tijdens deze workshop mee helpen. Ik zal uitleg geven waarom het zo lastig lijkt om je patronen te veranderen. Daarnaast gaan we aan de slag met jullie eigen voorbeelden en laat ik je zien hoe jij die gewenste verandering kan maken.

Maandag 29 april 2024 19.30u
Aanmelden

Als slapen niet vanzelf gaat

Er zijn heel veel oorzaken die verantwoordelijk kunnen zijn voor het feit dat iemand niet goed slaapt. Tijdens de workshop slaapoefentherapie leer je wat de knelpunten kunnen zijn en hoe er weer goed geslapen kan worden. Wat zijn nou de fabels en feiten rondom slaap? Maar zeker zo belangrijk, rondom niet kunnen slapen? Wat betekent bioritme, slaaphygiëne en slaapcyclus? En hoeveel slaap heb je nou ECHT nodig? Al deze vragen worden beantwoord.

Maandag 27 mei 2024 19.30u
Aanmelden

Bouw jouw super schema-Level 1&2

Altijd al je eigen schema willen bouwen maar weet je niet hoe en wat of waar je moet beginnen? Bij de eerste workshop duiken we in de basis principes van het trainen en trainingsintensiteit. Kom bij deze eerste workshop in sportkleding. Er wordt een combinatie van theorie en praktijk gemaakt. Bij de tweede workshop gaan wij daadwerkelijk aan de slag met het maken van jouw super schema. Aan het einde van de workshop kan je in de praktijk aan de slag met jouw eigen schema. Let op! Voor het volgen van de tweede workshop, moet de eerste workshop gevolgd zijn*.

*de workshop 'trainen zonder schema' uit 2023 volstaat ook voor level 2)

Level 1 - Dinsdag 18 juni 2024 19.30u | Level 2 - Dinsdag 27 augustus 2024 19.30u
Aanmelden

Loopbaan - Durf jij te springen?

Hoeveel energie krijg jij nog van je huidige baan? Zou je (diep van binnen) graag wat anders willen doen, maar word je belemmert door gedachten als:

  • Ik durf mijn vaste dienstverband niet op te geven voor een tijdelijk contract.
  • Mijn huidige werkgever is tevreden over me. Als ik overstap naar een andere baan, moet ik me weer opnieuw gaan bewijzen.
  • Ik ben te oud om nu nog iets totaal anders te gaan doen
  • Zo slecht heb ik het toch eigenlijk niet ….

Hoe zou jij je voelen, als jij elke dag met plezier naar je werk zou gaan en met voldoening thuis zou komen? Fijn? Beter? Is dit dan wellicht het moment om in beweging te komen? Tijd om op ontdekking te gaan? En antwoord te vinden op de vragen: “wie ben je? wat kun je? wat wil je?”. Om vervolgens te kijken welke baan daarbij past én hoe je die baan bemachtigt. Vind je dit spannend of weet je niet goed hoe je dit moet aanpakken, neem dan de eerste kleine stap door naar Het Sporttheater te komen. Ik help je graag je loopbaan zo in te richten dat deze optimaal aansluit bij je wensen, je passies en je talenten. Enerzijds door je inzichten te laten opdoen m.b.t. de vraag welke baan het beste past bij jouw persoonlijkheid, je capaciteiten en je wensen, anderzijds door je actief te begeleiden bij het bemachtigen van jouw droombaan. Ready to jump?

Maandag 16 september 2024 19.30u
Aanmelden

Nemen jouw hormonen ook een loopje met je?

Heb jij ook wel eens het gevoel dat je emoties, humeur of zelfs je lichaam soms een eigen leven leiden? Nou, je bent niet de enige! Onze hormonen, de chemische boodschappers in ons lichaam, kunnen een aanzienlijke invloed hebben op vrijwel elk aspect van ons leven. Van onze stemmingen tot onze fysieke gezondheid, hormonen spelen een cruciale rol!! Laten we eens duiken in de wereld van hormonen en ontdekken hoe ze ons gedrag, onze gevoelens en ook onze keuzes kunnen beïnvloeden!

Maandag 28 oktober 2024 19.30u
Aanmelden
Het Sporttheater © 2024 Alle rechten voorbehouden
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram