Sandra's tip voor een snelle avondmaaltijd

De avondmaaltijd, heb jij daar ook last van? Je hebt een hele dag gewerkt en dan nog eten koken. Graag wil je iets makkelijks en gezond, maar je heb het idee dat je voor een gezonde maaltijd uren in de keuken moet staan. Ik zal je hierin even op weg helpen , want een gezonde maaltijd hoeft helemaal geen uren werk te zijn.

Het is wel makkelijk als je de dag van te voren al weet wat je de volgende dag wil gaan eten. Haal de boodschappen als je er tijd voor hebt en zorg dat je ze in huis hebt, zodat je niet nog eens uit je werk de boodschappen moet gaan doen, dat is dan al gedoemd te mislukken! Een maaltijdsalade is en blijft altijd mijn favoriet. Je kan er dan ook alle kanten mee op, je kan er tonijn op waterbasis in doen, zalm, garnaaltjes , geitenkaas, feta gewoon lekker met een klein beetje dressing dit is zo klaar en is zeker een gezonde maaltijd.

Probeer bijvoorbeeld eens deze Caesar salade met zalm:

Ingrediënten:

· 2 speltboterhammen

· 200 g zalmfilet

· 250 g boerenkool

· 2 eieren

· 100g Parmezaanse kaas

· 4 el Griekse yoghurt

Bereidingswijze:

1. Verwarm de over op 180 graden.

2. Snijd daarna de speltboterhammen in kleine blokjes en leg ze op een met bakpapier beklede ovenplaat.

3. Besprenkel de blokjes met olijfolie, peper, zout en schuif de plaat in de oven. Bak de croutons in 10 minuten, totdat ze knapperig zijn.

4. Kook ondertussen de eieren 8 minuten, tot ze hard gekookt zijn. Laat ze daarna schrikken onder koud water

5. Verhit tegelijkertijd een scheutje olie in een koekenpan en bak de zalmfilet 3 minuten per kant, totdat hij gaar is.

6. Rasp de Parmezaanse kaas en meng de helft met de Griekse yoghurt en een schuitje water. Breng op smaak met een snuf peper en zout.

7. Pel nu de eieren en snijd ze doormidden. Verdeel de boerenkool (rauw) over twee borden en verdeel hier de halve eieren, gebakken zalm en Griekse yoghurt-dressing over. Maak af met de rest van de Parmezaanse kaas. Geniet van je Caesar salade met zalm!

Het Sporttheater © 2024 Alle rechten voorbehouden
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram