Stress, use it or lose it

Michel Hofkens
Jau® Centrum in Beweging
Reburn burn-out en Stressmanagement.

Stress is fantastisch! Stress zorgt ervoor dat we scherp zijn op momenten dat het moet en dat onze spieren extra energie krijgen om juist die inspanning te leveren die nodig is op het moment suprême. Zelfs om wakker te worden en op te staan hebben we stress nodig. We hebben stress nodig om te leven en om te merken dat we leven.

Maar wat als jij na een werkdag, onderuitgezakt op de bank in je eigen veilige huis zit en de stress blijft maar doorkomen? Je weet dat er geen gevaar is, dat je geen examen hoeft te doen of dat je geen penalty hoeft te nemen in de finale van de Champions league, maar toch staat alles op scherp en gaan je gedachten met 300 kilometer per uur door je hoofd. Ga je dan vluchten? Ga je vechten? Ga je rennen of kruip je in elkaar? Wordt je chagrijnig en kortaf tegen je partner of ga je naar de koelkast voor het biertje of grijp toch het stuk chocolade?

Zonder stress geen leven, maar een leven met stress is niet vanzelfsprekend een fijn en gezond leven.

Stress heeft niet altijd meer de oerfunctie van overleven, maar toch is het er heel de dag. Hoe gaan we hiermee om, wat kunnen we herkennen en erkennen?

Gebruik de stress waarvoor het bedoelt is en wanneer het nodig is. Zo niet, laat het dan lekker gaan.

Dit nemen we door tijdens de workshop ‘stress, use it or lose it’ bij het Sporttheater.

Het Sporttheater © 2024 Alle rechten voorbehouden
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram