Je hebt besloten je leefstijl een duw in de gezonde richting te geven. Je bent al aan het sporten begonnen. Je gaat een half uurtje eerder naar bed om voldoende slaapuren te halen. Je bent al minder gaan snoepen. Het gaat dus echt de goede richting op. De volgende stap qua voeding zou kunnen zijn dat je gezonder wilt gaan eten. Meer groentes en fruit is wel een voor de hand liggende keuze. Vervolgens krijg je de tip de etiketten in de supermarkt te lezen om je te helpen kiezen. Met goede bedoelingen pak je het eerste de beste potje uit het schap, werpt een blik op het etiket maar dan heb je werkelijk geen idee waar je moet beginnen.

E-nummers? Nutriscore? Die hele lijst met ingredienten?

Zoë is student aan de opleiding ‘vakexpert voeding en voorlichting’ en gaat je uitleggen wat het etiket je kan vertellen, waar de fabrikanten je de waarheid moeten vertellen en waar ze een beetje speelruimte hebben om de waarheid iets mooier te maken dan de werkelijkheid.

Na deze workshop kun jij beter beslissen wat voor jou de beste keuze van dat moment is.

Het Sporttheater © 2024 Alle rechten voorbehouden
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram